Opleiding Hondentrimmen

Waarom kiezen voor de opleiding "nieuwe stijl" bij Trimschool Nederland? U kunt het hele jaar door starten en uw eigen tijd en tempo bepalen! U gaat pas op examen wanneer u er aan toe bent en daarom is de kans op slagen veel groter.

Hoe werkt het?
We kijken naar de autorijscholen en iemand die zijn rijbewijs wil halen. Hij/zij moet dan de theorie leren en rijlessen volgen. Hij/zij moet dan een theorie examen afleggen en afrijden. Indien voor beide geslaagd dan wordt het rijbewijs afgegeven. Trimschool Nederland hanteert hetzelfde systeem. U koopt een theorieboek voor slechts 69,95 euro en gaat aan de slag. Bij dit boek zit een aanmeldkaart met uniek nummer wat 1 persoon het recht geeft om op examen te gaan bij Trimschool Nederland, dit examen dient uiterlijk binnen 1 jaar na aankoop boek aangevraagd te worden (zie ook uitleg op aanmeldkaart. U heeft 4x per jaar de mogelijkheid om u aan te melden voor het theorie examen. Voor data zie button examens

Wat wordt er onder andere in het theorieboek behandelt?
*Materiaalkennis
*Materiaalonderhoud
*Rassenkennis
*Signalement
*Ergonomie
*Anatomie en fysiologie
*Algemene ziekteleer en EHBO mens en dier
*Gedrag van honden
*Tentoonstelling (rassen)
*Hygiëne in de salon
*Bedrijfsvoering en management (opstarten salon)
*Parasieten
*Huid, vacht, vachtsoorten e.d 

Praktijk:
Naast het stukje theorie moet u ook stagelopen. Daarvoor betaalt u niets aan Trimschool Nederland maar u betaalt dat rechtreeks aan het stagebedrijf. De hoogte van de vergoeding voor de praktijk komt u overeen met het stagebedrijf en kan per stagebedrijf varieren. Trimschool Nederland staat hier volledig buiten. U dient minimaal 80 dagen stage gelopen te hebben voor u op examen kunt. Een stagedag is een hele dag van +/- 8 uur, minimaal 1 dag in de week in een trimsalon. Op uw stageadres leert u o.a. knippen, plukken, scheren, inkorten, wassen etc. Met andere woorden, de praktijk!

Per dag dient u een zogenaamd stageformulier in te laten vullen en af te laten tekenen door uw stagebieder. Dit is uw bewijs dat u die dag stage heeft gelopen. Uitsluitend deze dagen tellen mee voor u op examen kunt. Het is dus in uw belang dat de formulieren ALTIJD worden ingevuld en AFGETEKEND door uw stagebieder.

Indien u uw stage heeft afgerond en het examen met succes heeft afgelegd ontvangt u het diploma van Trimschool Nederland en bent u in staat om uw eigen trimsalon te gaan starten.

Kosten opleiding hondentrimmen:
Het theorieboek kost 69,95 euro (excl.verzendkosten 6,95).
Het theoriexamen kost 75,- euro. Theorieexamen dient binnen 1 jaar na aanschaffen van het boek aangevraagd te worden (zie uitleg aanmeldkaart).
Het behaalde theorie cijfer blijft 3 jaar geldig, u dient dus alles binnen deze tijd afgehandeld te hebben.

Voor de praktijk betaalt u aan uw stageadres een stagevergoeding. 

De praktijkexamens zijn  onderverdeeld in niveua A (3 praktijk onderdelen)  en B (4 praktijk onderdelen). 
Per onderdeel kost het praktijk examen 85,- euro.

Niveua A= Plukken, knippen en inkorten 
Niveua B= Plukken, knippen, inkorten en uitdunnen van spaniel, retrievers en setters.
Het is A of B niet beide

Extra kosten 
Een eventuele herkansing, waar we bij Trimschool Nederland natuurlijk niet van uit gaan, kost 45,- euro voor het theorie examen en 65,- euro voor het praktijk examen.

Stagepakket
Naast de kosten van de trimopleiding dient u er rekening mee te houden dat u tijdens de stage in een trimsalon met uw eigen materialen dient te werken, bijv. uw eigen tondeuse, scharen etc. U dient dus ook een zogenaamd stagepakket aan te schaffen. Dit kunt u bestellen bij  https://www.trim.nl/stagepakketten/stagepakket-zelf-100029/
Als stagiaire kunt u een inlogcode aanvragen zodat u toegang tot de groothandel https://www.trim.nl/pages/aanmeldformulier_trimhuur.php krijgt en veel voordeliger uit bent dan waar dan ook. 

Na ontvangst van het theorieboek kunt u gelijk starten met stage lopen. Indien iets niet helemaal duidelijk is en/of u nog vragen heeft, bel dan 0181 617833 en vraag naar Miranda.