Opleiding Hondentrimmen

Waarom kiezen voor de opleiding "nieuwe stijl" bij Trimschool Nederland? U kunt het hele jaar door starten en uw eigen tijd en tempo bepalen! U gaat pas op examen wanneer u er aan toe bent en daarom is de kans op slagen veel groter.

Omdat het vak is vrijgegeven zijn wij blij dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die hun diploma willen behalen, het vak/ambacht op de juiste manier willen leren!

Hoe werkt het?
We kijken naar de autorijscholen en iemand die zijn rijbewijs wil halen. Hij/zij moet dan de theorie leren en rijlessen volgen. Hij/zij moet dan een theorie examen afleggen en afrijden. Indien voor beide geslaagd dan wordt het rijbewijs afgegeven. Trimschool Nederland hanteert hetzelfde systeem. U koopt een theorieboek voor slechts 69,95 euro en gaat aan de slag. Bij dit boek zitten o.a stagecontrakten, stageformulieren, inlogcode voor de site met uw eigen account, uitleg praktijkexamens, een aanmeldkaart (rode kaart) met uniek nummer wat 1 persoon het recht geeft om op examen te gaan bij Trimschool Nederland, dit examen dient uiterlijk binnen 1 jaar na aankoop boek aangevraagd te worden, voordat uw datum verloopt moet er dus 1 examen gedaan. U heeft 4x per jaar de mogelijkheid om u aan te melden voor het theorie examen. Voor data zie button examens

Wat wordt er onder andere in het theorieboek behandelt?
*Materiaalkennis
*Materiaalonderhoud
*Rassenkennis
*Signalement
*Ergonomie
*Anatomie en fysiologie
*Algemene ziekteleer en EHBO mens en dier
*Gedrag van honden
*Tentoonstelling (rassen)
*Hygiëne in de salon
*Bedrijfsvoering en management 
*Parasieten
*Huid, vacht, vachtsoorten e.d 

Praktijk:
Naast het stukje theorie moet u ook stagelopen. Daarvoor betaalt u niets aan Trimschool Nederland maar u betaalt dat rechtreeks aan het stagebedrijf. De hoogte van de vergoeding voor de praktijk komt u overeen met het stagebedrijf en kan per stagebedrijf varieren. Trimschool Nederland staat hier volledig buiten. Veel stagebedrijven rekenenen niets en sommige wel, vraag hier naar. U dient minimaal 80 dagen stage gelopen te hebben voor u op examen kunt. Een stagedag is een hele dag van +/- 8 uur, minimaal 1 dag in de week in een gediplomeerde trimsalon. Op uw stageadres leert u o.a. knippen, plukken, scheren, inkorten, wassen etc. Met andere woorden, de praktijk!

Per dag dient u een stageformulier in te laten vullen en af te laten tekenen door uw stagebieder. Dit is uw bewijs dat u die dag stage heeft gelopen. Uitsluitend deze dagen tellen mee voor u op examen kunt. Het is dus in uw belang dat de formulieren ALTIJD worden ingevuld en AFGETEKEND door uw stagebieder. 

Indien u uw stage heeft afgerond en het examen met succes heeft afgelegd ontvangt u het diploma van Trimschool Nederland en bent u in staat om uw eigen trimsalon te gaan starten.

Kosten opleiding hondentrimmen:
Het theorieboek kost 69,95 euro (excl.verzendkosten 6,95).
Het theoriexamen kost 80,- euro (maart 2022) Theorieexamen dient binnen 1 jaar na aanschaffen van het boek aangevraagd en gedaan  te worden.

Het behaalde theorie cijfer blijft 3 jaar geldig, u dient dus alles binnen deze tijd afgehandeld te hebben.
Her examen, dient het eerst volgende (H) theorie examen gedaan te worden. Uiterlijk moet het her examen binnen 1 jaar na zakken behaald worden. Haalt u dit niet dan komt uw opleideng ten einde.

Voor de praktijk betaalt u aan uw stageadres een stagevergoeding, dit in overleg met het stageadres. Echter zijn er veel stageadressen die niets rekenen.

De praktijkexamens zijn  onderverdeeld 3 praktijk onderdelen.
Onderdelen: Plukken (plukvacht), knippen (kroesvachten) en inkorten (vallende vacht)
Vachten moeten gehalveerd kunnen worden en het eind resultaat mag NIET geschoren lijken.
Per onderdeel kost het praktijk examen 90,- euro.


Wat moet u thuis al aan uw examen honden doen!!!!!
LET OP!!!!!!LOOPSE TEVEN WORDEN NIET TOEGELATEN.

*Alle honden moeten gewassen zijn (m.u.v de plukvachten), goed uit geföhnd zijn, uit de klit zijn, geen vlooien hebben.
*Bij alle honden moeten de voeten uitgeknipt/geschoren zijn.
*Nagels geknipt zijn.
*De liezen uitgeschoren zijn.
*De genitaliën kort/geschoren zijn.
*Oren uitgeplukt en schoon.
*Doe je examen op een poedel dan moeten thuis de voeten, snuit en staartaanzet  al geschoren zijn, nog niet het model erin scheren.
*Knippen (kroesvachten b.v Bichon-Poedel) moet gehalveerd kunnen worden, eind resultaat mag niet geschoren lijken
*Plukken (ruwe vachten b.v terriers).
*Inkorten (b.v Maltezer-York-Shih Tsu) moet gehalveerd kunnen worden, eind resultaat mag niet geschoren lijken

Maar uiteraard mag het ook een kruisinkje appeltaart zijn, als de vacht maar aan de examen eisen voldoet.

*Doe je examen op een spaniël achtige dan laat je dus op het examen ALLE handelingen zien passend bij de hond/vacht.

Niet alleen het eindresultaat telt.
Maar wat dacht u van:
Omgang hond.
Algemene modelkennis.
Modelkeuze (passend bij de hond).
Techniek gereedschap.
Ergonomie,werktempo,systeem.

U hebt 75 minuten, per onderdeel.
Let wel op!! opdracht niet af is onvoldoende.
Binnen 6 weken de uitslag van de examens!

 

Aanvraag examens dienen per mail gedaan te worden, alle papieren per post terug sturen. Wij printen niet uit!

Extra kosten 
Een eventuele herkansing, waar we bij Trimschool Nederland natuurlijk niet van uit gaan, kost 50,- euro voor het theorie examen en 70,- euro voor het praktijk examen.

Stagepakket
Naast de kosten van de trimopleiding dient u er rekening mee te houden dat u tijdens de stage in een trimsalon met uw eigen materialen dient te werken, bijv. uw eigen tondeuse, scharen etc. U dient dus ook een zogenaamd stagepakket aan te schaffen. Dit kunt u bestellen bij  https://www.trim.nl/stagepakketten/stagepakket-zelf-100029/
Als stagiaire kunt u een inlogcode aanvragen zodat u toegang tot de groothandel https://www.trim.nl/pages/aanmeldformulier_trimhuur.php krijgt en veel voordeliger uit bent dan waar dan ook. 

Na ontvangst van het theorieboek kunt u gelijk starten met stage lopen. Indien iets niet helemaal duidelijk is en/of u nog vragen heeft, bel dan 0181 617833 en vraag naar Miranda.